top of page
לחפש עבודה זו עבודה | Jobhub | ג'וב האב | איך לחפש עבודה | ככה מוצאים עבודה | אימון וליווי קריירה

תוכן חזק שווה קריאה

תכנים שיקדמו אותך צעד נוסף בחיפוש התפקיד הבא שלך

image-button4-copy.jpeg

ככה מוצאים עבודה היום

הצטרף לסיבוב היכרות וקבל חינם את מערכת JOB HUB

לחפש עבודה זו עבודה | Jobhub | ג'וב האב | איך לחפש עבודה | ככה מוצאים עבודה | אימון וליווי קריירה

הקשר בין טינדר לקורות החיים שלך​

 טינדר, אפליקציית ההיכרויות הפופולארית הפכה את פעולת הדפדוף ימינה שמאלה לפעולת חיקוי בעשרות אפליקציות נוספות. פעולת הסינון המהיר של מידע ופרופילים לא פסחה על עולם הגיוס מגייסות מתמודדות מידי יום עם כמויות עצומות של קו"ח, בממוצע למשרה נשלחים כ- 300 קו"ח, במידה ולמגייסת יש כ-10 משרות פתוחות המשמעות היא אלפי קורות חיים . אם כך כמה זמן יכולה מגייסת להשקיע בקריאת קורות החיים שלנו ? למעשה קיימות די הרבה פעולות שעליה לבצע במקביל : פתיחת קורות החיים, עדכון במערכת הגיוס , הוספת הערות, שליחה למנהל המגייס ועוד. זמן טיפול הכולל ( Setup time ) לכל קו"ח עשוי לנוע ביו 3-5 דקות , חשבון פשוט, עבודה על 60 קו"ח ביום משמעותה כחמש שעות עבודה ללא הפסקה. על מנת ליעל ולקצר את התהליכים פותחו עבור החברות כלים ותוכנות. הלקוחות המרכזיים של אתרי הדרושים למיניהם הם לאו דווקא מחפשי העבודה אלא המגייסות בחברות . לכן אתרים אלו יוצרים כלים אשר ייעלו עבורם את התהליך : הפעלת מסננים, איתור מועמדים לפי מילות מפתח , מערכות לניהול ועוד(מוזמנים לקרוא טיפים נוספים על נושאים אלו)

אז כיצד טינדר קשור לנושא זה?

אתרי הדרושים מאפשרים למגייסת לעבור על קו"ח תוך כדי דפדוף ימינה שמאלה, מבלי לפתוח כל קובץ בנפרד ואז די בלחיצה אחת למיין מתאים או לא קישור לצפייה באתר זה :  https://www.alljobs.co.il/Campaigns/CvFlipApril2015/index.aspx#list הלוגיקה אומרת שכעת כאשר זמן הטיפול קצר יותר ניתן להקדיש יותר זמן קריאה לכל קורות חיים, יחד עם זאת ייתכן וכמו בטינדר הזמינות המיידית של הפרופיל הבא דווקא מקצרת את זמן הצפייה . אז אם הזמן הממוצע עומד על 10-30 שניות כיצד תוכל לגרום למגייסת לעצור ולהתעכב דווקא על הפרופיל שלך?או בשפת הטינדר לדפדף אותך ימינה? התשובה : התאמת קו"ח המבוססים על ATS (מערכות סינון אוטומטיות)

משרות פיקטיביות מיתוס או עובדה?

 מפעם לפעם עולה הטענה על פרסום משרות פיקטיביות מסיבות כאלו ואחרות:

"חברות אוספות קו"ח למאגר"

התפישה הזו אולי נכונה לתפקידים בהם קיימת תחלופה תמידית של עובדים (מוקדנים/קופאיות/שומרים וכדומה) ולכן לא מזיק שיהיו מועמדים במאגר לשעת הצורך. ברוב התפקידים לא קיימת תחלופה תמידית כך שהאמירה הזו אינה רלוונטית ולחברות אין צורך או משאבים לתחזק מאגרי קו"ח במידה ואין משרה.

"לייצר תנועה גדולה באתר ובכך לקדם את האתר מול גוגל"

עד שנת 2015 קידום ומיקום האתר לפי כמות כניסות אליו השפיע על הדרוג, אבל משנת 2015 גוגל שינו ומשנים תמידית את אלגוריתם החיפוש וכיום המיקוד הוא ב EAT Expertise / Authoritativeness / Trustworthiness (מומחיות, סמכות ואמינות).לדוגמא: בית עסק שלא כולל מדיניות הגנת פרטיות באתר שלו, יכול להיפגע במדד הE-A-T של האתר. קיום תוכן משוכפל באתר יגרום ברמת ודאות גבוהה לפגיעה במדד האמינות שלו. כמות אזכורים חיוביים ברשתות החברתיות השונות. ניתן לומר כי תפישה של פרסום משרות פיקטיביות לצורך קידום כבר אינה מעשית.

אז מהיכן נובעת התחושה?

לחברות אין אינטרס לפרסם משרות פיקטיביות אולם צריך להבין את המודל העסקי של אתרי דרושים חברה יכולה לפרסם משרה בתשלום או בחינם. במידה והחברה שילמה על המודעה ,כל הגולשים יוכלו לצפות בה ולשלוח קו"ח היה והמשרה אוישה, באחריות החברה המפרסמת לעדכן ולהפסיק את הפרסום במקרים רבים זה לא באמת קורה וכך נוצר מצב בו המשרה אינה רלוונטית ומחפשי העבודה חשים כי מדובר במשרה פיקטיבית. אפשרות אחרת היא לפרסם ללא תשלום לפרק זמן מוגדר, המשרה זמינה לצפייה לכל הגולשים אבל במידה וברצונך להגיש מועמדות עליך לשלם מנוי (מודל עסקי) הסכמי ההתקשרות של אתרי דרושים למיניהם אף כוללים סעיפים שבאים למנוע את המצבים שתוארו
1.  בכל מודעת דרושים תפורסם משרה אחת בלבד לתפקיד אחד בלבד. מובהר, כי חל איסור מוחלט לעשות שימוש באתר ובשירותיו, לרבות בתוכן, בפונקציות ובפלטפורמות שבו, לכל צורך אחר, לרבות קידום, שיווק ופרסום של המעסיק ו/או צדדים שלישיים, למעט פרסום המשרה עצמה ולצורך איושה בפועל.

22.2.  מודעות הדרושים שיפרסם מעסיק באתר תשמשנה למציאת מועמדים מתאימים לתפקיד שפורסם בלבד ולא תכלולנה משרות פיקטיביות. למען הסר ספק, יובהר כי חל איסור על פרסום מודעות דרושים מתוך מטרה ליצור מאגר קורות חיים של מועמדים ו/או לסחור בקורות חיים של מועמדים ו/או כל פעילות אחרת שאיננה מציאת מועמדים מתאימים לתפקיד שפורסם.

22.3.  מעסיק לא יפרסם בעת ובעונה אחת מספר מודעות דרושים בגין משרות ותפקידים זהים.

22.4. מודעות דרושים יפורסמו אך ורק בשם המעסיק שהתקשר עם המפעילה בהסכם.  אז האם משרות פיקטיביות הינן מיתוס נשאיר לשיקול דעתך, יחד עם זאת האם זה באמת משנה עבורך?
כיצד חשיבה מסוג זו מסייעת או מקדמת את המטרות שלך? המלצה שלנו התמקד בבניית תמהיל נכון של מקורות לאיתור משרות

לחפש עבודה זו עבודה | Jobhub | ג'וב האב | איך לחפש עבודה | ככה מוצאים עבודה | אימון וליווי קריירה
לחפש עבודה זו עבודה | Jobhub | ג'וב האב | איך לחפש עבודה | ככה מוצאים עבודה | אימון וליווי קריירה

איזה אתר הכי טוב לאיתור משרות?

לינקדאין, פייסבוק, אתרי דרושים, חברות השמה, מיקור חוץ, הד-הנטרים קבוצות WhatsApp, טלגרם, פורומים, meetup

מאות מקורות ואתרים - איך לא ללכת לאיבוד?

אין באמת אתר אחד שהוא הכי טוב לכל התפקידים, זה משתנה בין תפקיד לתפקיד. תשתית נכונה מתחילה בבניית תמהיל איתור משרות אישי המותאם לסוג התפקיד שלך. קיימים 4 ערוצים:

רשתות חברתיות
אתרים ומנועי חיפוש
השמה/הד-האנטר
נטוורקינג

נתמקד ברשתות חברתיות. כל אחד מהערוצים כולל תתי מקורות. תחת רשתות חברתיות כלולים לינקדאין, פייסבוק, WhatsApp טלגרם ועוד בכל תת קטגוריה קיימות עשרות קבוצות לפי תחומים ותפקידים, ב WhatsApp לדוגמא ניתן למצוא קבוצות כגון: פורום הייטק, ביוטק ופארמה, הנדסה, מנהלי שיווק ועוד בקבוצות אלו מתפרסמות משרות ישירות על ידי מגייסים ובמקביל שיתוף משרות של מחפשי עבודה. גם ערוצי טלגרם, לינקדאין ופייסבוק כוללים עשרות קבוצות לפי תפקיד.

איך מגיעים לקבוצות הללו?

כיום אין באמת אינדקס רציני לאיתור קבוצות ( קיים לוח הקישורים לקבוצות WhatsApp וטלגרם אך הוא מאוד דליל) https://wp.telegram-group.com/ על מנת להיכנס לקבוצות אלו אתה צריך מישהו שיכיר ויעביר לך את פרטי הקבוצה. חברי JOB HUB יכולים להוריד את האינדקס שיצרנו ולהיעזר בקבוצת הטלגרם של החממה עם מעל 1,000 חברים.

איך בונים תמהיל נכון?

תמהיל נכון כולל כ- 30 מקורות שונים מ-4 הערוצים המרכזיים. את הבחירה נבצע בארבעה שלבים:
מיפוי: צור רשימה של לפחות 50 מקורות אפשריים באמצעות שימוש בפונקציות של גוגל חיפוש מתקדם. במידה והעברת את סדנת כלים לאיתור משרות, עבור על רשימת 100 האתרים לפי תפקיד ובחר את הרלוונטיים עבורך .
סינון: לא כל אתר באמת אפקטיבי, בדוק את כמות המשרות שעולות, באיזו מידה הן עדכניות, באיזו מידה הן רלוונטיות עבורך.
מיקוד: אתה חייב מידי יום עבודה לשלוח קו"ח מותאמים, הצב לעצמך יעד אישי של כמות המשרות לשליחה, במידה ואיתרת מספיק משרות באמצעות סוכני החיפוש שיצרת עבור לביצוע התאמות לכל משרה.
שיטתיות: בתחילת כל יום הקדש 60 דקות לחיפוש יזום: עבור על המשרות באתרים מהתמהיל שיצרת, בצע חיפוש באמצעות "גוגל חיפוש מתקדם".

כפתור1.jpeg

ככה מוצאים עבודה היום

הצטרף לסיבוב היכרות וקבל חינם את מערכת JOB HUB

איך לעבוד עם חברות השמה?  

ראשית חשוב לדעת כי על פי חוק לחברת השמה או הד-האנטר אסור לגבות תשלום ממועמד בגין השמה! התשלום בגין השמה הינו רק מהחברה המגייסת. במידה ונתקלתם באדם או חברה המציע לכם שרות השמה בתשלום הזהרו. התשלום לחברת ההשמה משולם בגין מועמד שאינו נמצא במאגר המועמדים של החברה. במידה וחברת ההשמה הפנתה קו"ח של מועמד, אולם קורות החיים כבר הגיעו לחברה (ישירות או ע"י חברה אחרת), חברת ההשמה לא זכאית לתשלום

יש "אחריות" על מועמד

אין באמת אתר אחד שהוא הכי טוב לכל התפקידים, זה משתנה בין תפקיד לתפקיד. תשתית נכונה מתחילה בבניית תמהיל איתור משרות אישי המותאם לסוג התפקיד שלך. קיימים 4 ערוצים:

המודל המקובל הינו 80%-100% משכר העובד החודשי משולם בגין השמה וזאת בתנאי והמועמד נקלט למשך 3 חודשים לפחות. קיימות מספר שיטות עבודה:

1. החברות מעבירות משרה בבלעדיות או שלא בבלעדיות וחברת ההשמה מנסה לאתר מועמד מתאים, לרוב באמצעות פרסום המשרה ולאחר מכן או במקביל בדיקה במאגר הקיים אצלן
2. שיטה נוספת היא שהחברה המגייסת מעבירה שמות ספציפיים של מועמדים או של חברות מהן היא רוצה לשלוף מועמדים אך אינה רוצה לבצע פנייה ישירה בעצמה
3. חברת ההשמה מכינה רשימת מועמדים פוטנציאליים (Long List ) החברה המגייסת תתמקד במועמדים הרלוונטיים ותיצור רשימה קצרה (Short List) .

דברים שכדאי לזכור בעבודה עם חברת השמה :

לבנות שיתוף פעולה

נשלחת לראיון? עדכן לאחר מכן, שלח מייל תודה על ההזדמנות גם אם לא התקבלת

קבל מהן מידע וטיפים

לחברות ההשמה יש המון מידע על הלקוחות שלה (החברות המגייסות). עשה בכך שימוש. שמעת שמועמדים אחרים לא עברו את הריאיון? נסה לקבל מידע מה הסיבה, בקש לפני הראיונות מידע פנימי על החברה המגייסת, בקש את תיאור המשרה המלא, ברר לגבי כמה זמן המשרה פתוחה.

בחר חברות השמה

ערוך רשימה של 3-5 חברות השמה המתמחות בתחומך, התייעץ עם חברים, מנהלים, שאל בפורמים מקצועיים בלינקדאין

לחפש עבודה זו עבודה | Jobhub | ג'וב האב | איך לחפש עבודה | ככה מוצאים עבודה | אימון וליווי קריירה

מה הקשר בין מיקי מאוס לבחירת התפקיד הבא?

כולנו מכירים את הציטוט הפורסם של וולט דיסני " אם אתה יכול לחלום את זה אתה יכול לעשות את זה"
הוא כל כך מעורר השראה שתליתי אותה מעל המיטה של הבת שלנו, רק שהיא הייתה אז בת 11. האם באמת אנו יכולים לעשות את כל מה שאנו חולמים? לפני שתקבלו את הרושם שאני מחריב חלומות סידרתי, אני חייב לציין שייתכן ואכן נוכל להגשים את החלומות שלנו, רק חשוב שנפענח את המשמעות של החלום. זה נפלא שיש חלומות ושאיפות והן הבסיס לבניית העתיד שלנו בכול תחום. השאלה היא עד כמה רחוק אתה מוכן ללכת עם החלום, מה המחיר שאתה מוכן/יכול לשלם עבורו? זה השלב בו אנו חייבים לפרש את החלום שלנו. פגשתי אנשים עם חלומות, את גידי, שסיים 10 שנות קריירה כסמנכ"ל שיווק ומכירות, וחולם להקים עסק עצמאי. את מירב שהייתה מנהלת מוצר וחולמת לעסוק בעיצוב פנים, את יובל שהחליט לעבור מהייטק לתחום המזון ועוד חולמים רבים נוספים. כל אחד ואחת עם החלום שלה.

איך לפענח את החלום שלך?

במסגרת תהליך "מפת דרכים" אנו מנסים לפצח ולהבין את החלום באמצעות 4 שלבים

• ניתוח ציר הקריירה והנכסים שצברת

• זיהוי 3 עוגני קריירה קריטיים

• תיעדוף ששת הפרמטרים והקווים האדומים שלך בבחירת התפקיד הבא

• אילו חלופות אפשריות ונכונות עבורך.

קיימות עד 4 חלופות מרכזיות לבדיקה:

•סטטוס קוו, להמשיך באותם תפקידים: שאל את עצמך, במידה ואקבל הצעה לתפקיד דומה למה שעשיתי עד היום אבל מחברה נפלאה, האם הייתי מוכן לשקול את ההצעה?

• הסטה: האם אוכל לממש את הנכסים שצברתי עד היום ולעבור לתפקידים אחרים?

• הסבה: מעבר לתחום חדש לחלוטין והתנעה מחדש של הקריירה, באיזו מידה אני יכול להרשות לעצמי לוותר על ההכנסה/לרדת בשכר לשנה שנתיים הקרובות (לרוב, הסבה כרוכה בירידת שכר בטווח הקצר)

• פתיחת עסק עצמאי: האם בדקתי עם עצמי לעומק למה אני רוצה להקים עסק? האם אני יודע להביא לקוחות, כמה זמן אני יוכל למשוך עד שהעסק מייצר הכנסות, מה יגרום לי לרדת מהרעיון של עסק?

האם ומתי נכון להתפשר ?

התפשרות בעולם התעסוקה אינה נכונה לטווח הארוך בדרך כלל אנשים קושרים התפשרות עם שכר, זו טעות, שכר הינו חלק אחד מ-32 פרמטרים אותם יש לבחון לעומק. ייתכן ואכן התפשרת על פרמטר של שכר אולם הרווחת עוד 8 פרמטרים אחרים שחשובים לך. מוזמנים להרשם לתהליך מפת דרכים.

לחפש עבודה זו עבודה | Jobhub | ג'וב האב | איך לחפש עבודה | ככה מוצאים עבודה | אימון וליווי קריירה

ככה מוצאים עבודה היום

הצטרף לסיבוב היכרות וקבל חינם את מערכת JOB HUB

image-button3.jpeg

תכונה טובה/רעה - עדיין שואלים את זה?

בוא נתחיל בשאלה האם באמת יש תכונה טובה או תכונה רעה ?

חוש הומור האם הוא תכונה טובה או תכונה רעה? זה תמיד תלוי בתפקיד, אם אתה גובה בהוצאה לפועל לא בטוח שהצד השני יגלה חיבה לחוש ההומור בשלב העיקול. בשלב ראיונות העבודה נבחנים תכונות והתנהגויות של המועמד בהתאמה לסוג התפקיד, המנהל הישיר והתרבות הארגונית. עמידה על האמת המקצועית מאוד חשובה בתפקידים מסוימים או בעבודה עם מנהל ועלולה להיות פחות רלוונטית ואף בעייתית בתפקידים אחרים. ראיון התנהגותי בוחן מצבים אפשריים שהם נגזרת של התפקיד, ממשקים, רמת העמימות, סגנון הניהול ועוד המגייסת יודעת להגדיר אילו התנהגויות עשויות להעיד על התאמה או חוסר התאמה. בחינה של מצבים אלו נעשית באמצעות שאלות של סיטואציות ממקום עבודתך או תיאור מצב אפשרי. אנחנו צריכים להכיר את התכונות שלנו בלי לקטלג אותן כטובות או רעות אלא כמתאימות לתפקיד או פחות מתאימות.

לחפש עבודה זו עבודה | Jobhub | ג'וב האב | איך לחפש עבודה | ככה מוצאים עבודה | אימון וליווי קריירה

להתפשר או לא להתפשר?

"מי שמנסה להגשים את חלומותיו כדאי שידע שמחיר ההגשמה הוא פשרה."  עמוס עוז

נשמע משפט מעניין שצריך לפרק אותו בכדי להבין : חלומות, הגשמה, פשרה

לרוב כאשר אנשים מדברים על התפשרות בתפקיד ההתייחסות היא לשכר. המילה התפשרות אינה מילה גסה, למעשה התפשרות היא חלק אינטגראלי מחיי היום יום שלנו, אנו מתפשרים עם בני/בנות הזוג שלנו, עם הילדים עם הורים, למעשה היכולת שלנו לדעת מתי ועל מה לוותר מאפשרת לנו לחיות עם הסביבה. לאנשים אשר אינם מוכנים לפשרות עלולים להיות חיים לא פשוטים עם מאבקים תמידיים. השאלה היא על מה אני מוכן או לא מוכן להתפשר? למה אני לא מוכ ? מה המחיר של ההתפשרות? מה אני עשוי להרוויח במידה ואתפשר? בכדי לנסות לענות על חלק משאלות אלו חשוב לנסות להגדיר לעצמנו מה באמת חשוב לנו , מה אנו רוצים להגשים עבור עצמנו מודל אחד הינו מודל העוגנים של פרופסור אתגר שיין המונה 8 עוגני קריירה: ביטחון, עצמאות, איזון, יזמות, התמחות מקצועית, אוטונומיה, משמעות ניהול באמצעות סדרה של שאלות נוכל לזקק את העוגנים הקריטיים לנו . לאחר מכן ננסה להגדיר פרמטרים החשובים לנו בבחירת התפקיד הבא: שכר, גיוון, קידום, כניסה לתחומים נוספים ועוד במסגרת סדנת מפת דרכים אנו נעזרים בכלים למיפוי ניתוח וקבלת החלטה. כעת בבואנו לבחון הצעה או תפקיד ננסה לבחון אותה מזוויות שונות שאינן רק שכר. ייתכן והשכר נמוך יותר אבל נותן לנו יציבות לאורך זמן או אפשרות כניסה לתחומים חדשים. ייתכן והתפשרנו על פרמטר אחד אבל הרווחנו פרמטרים אחרים. פשרה זה לא תמיד מילה רעה.

לחפש עבודה זו עבודה | Jobhub | ג'וב האב | איך לחפש עבודה | ככה מוצאים עבודה | אימון וליווי קריירה

מה למדנו מ IBM על נטוורקינג?

אני מאמין רק בנטוורקינג!

את המשפט הזה שמענו אלפי פעמים. גם אני מאמין בנטוורקינג אבל אמונה בלבד לא מקדמת אותך. למעשה פעמים רבות כאשר אנו בוחנים זאת לעומק לרוב האנשים יש רשת קשרים של 30-50 איש בלבד. חלק מרגישים לא נוח להרים טלפון לאנשים שלא היו איתם בקשר באופן רציף. זה שיש לך 500+ אנשי קשר בלינקדאין זה לא אומר שיש לך נטוורקינג. אחד המודלים לבניית רשת השפעה וקשרים פותח על ידי חברת IBM במסגרת סדנת נטוורקינג של JOBHUB אנו נעזרים בכלי מיפוי הממוקדים ב-4 צירים לבניית רשת קשרים אפקטיבית

האנשים הנכונים:

1.הבסיס של רשת אפקטיבית מתחיל בחיבור לאנשים הנכונים. מי הם האנשים הנכונים? אנו קוראים להם מחוללי ההזדמנויות, ומחלקים אותם ל- קבוצות: מקושרים: אלו שיודעים, נמצאים בצומת קבלת ההחלטות לגבי משרות והזדמנויות מקשרים: אלו שיכולים לחבר אותך למקושרים.

מיצוי פוטנציאל:

2.במקרים רבים המשפט "אני נמצא בתהליך חיפוש עבודה אז אם אתה שומע על מהו..." הוא משפט שמחרב נטוורקינג. לאנשים אין "מגירת משרות" ככה לא מקיימים שיחה או פגישת נטוורקינג. במהלך הסדנה אנו עובדים על חשיבה תוצאתית לכל פגישה, לממש הזדמנות קיימת, ליצור הזדמנות חדשה, חיבור למחוללי הזדמנויות ועוד. לכל אחד מהנ"ל נבנה טקטיקה שונה.

שני צירים נוספים עליהם נרחיב בבלוג נוסף הם:

3.ליצור עוגני זיכרון

4.הדדיות

נטוורקינג היא תורה שיש ללמוד אותה ולתרגל יום יום. שימוש בכלי נטוורקינג מתקדמים הינו קריטי על מנת להגיע למשרות שאינן מפורסמות, להתקדם בתוך מקום העבודה ובכלל, מיומנות מרכזית בעולם העסקי.

לחפש עבודה זו עבודה | Jobhub | ג'וב האב | איך לחפש עבודה | ככה מוצאים עבודה | אימון וליווי קריירה
bottom of page